Raad de plaat (1)

Soms loop je door Zagreb en denk je: "He, dat had ik nog niet eerder gezien." Een standbeeld, gevelsteen of fraai bewerkt portiek waar je al vaak bent langsgelopen maar dat je nooit is opgevallen. Niet zelden komt dat door het slechte onderhoud van de gebouwen. Veel leuke details gaan verloren door afgebladderende verf, vergaan hout of vergruisd steen. In "Raad de plaat" laat ik (hopelijk elke week) een detail van Zagreb zien. Zagreb is niet zo groot en veelzijdig als Londen, dus ik zal geen compleet gebouw op de foto zetten, maar het detail zal ook weer niet zo klein zijn dat het nauwelijks te raden is.
Als onbezoldigd student kan ik geen grote prijzen uitloven, dus wie het eerste met de goede oplossing komt moet het doen met een gratis dagkaart voor het openbaar vervoer in Zagreb. Ik zal degene met het juiste antwoord om naam en adres vragen en de dagkaart toesturen. Het goede antwoord bestaat in ieder geval uit de straat plus het huisnummer of een strakke omschrijving van de locatie. Laat je oplossing achter via de knop "Reacties" onderaan het bericht, zodat duidelijk is wie als eerste de oplossing heeft gegeven. Je reactie komt eerst via een e-mail tot mij, dus wanhoop niet als je je reactie niet direct op de site ziet verschijnen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

čak kad ti me udaraš mrtav of zoiets, keine Ahnung!

Agram zei

Je geeft het wel erg snel op. Zojuist zei je nog dat je de hele stad zou doorkruisen op zoek naar het antwoord. Vraag het eens aan de echte Zagrepčanka!

Anoniem zei

Ik geef het niet op, heb alleen nu geen Ahnung. Afgebladderde gebouwen heb je overal en als ik al fietsend op die hoogte moet gaan rondspeuren gaat dat me mijn leven kosten maar wie weet stuit ik er toevallig op.

Anoniem zei

Bog, Agram. Dao si nam dosta vremena, evo pogadjam: Radiceva 30.

Agram zei

Dobro si pogodio/pogodila! Stuur een mailtje naar balkaninbeeld@gmail.com en de OV-dagkaart komt naar je toe. In het gebouw was de eerste spaardersbank van Kroatië gevestigd, oprichtingsjaar 1846.
Eindelijk een winnaar....:-)